0485 513011 / 06 24392267 info@saharawind.nl
Wie ben ik

Ghisleen Bakker, keramiste voor 50 jaar

Even voorstellen

Ghisleen Bakker, keramiste voor 50 jaar, onderneemster in Gennep.
Ik ben gespecialiseerd in groot keramische werk en zodoende heb ik anders leren kijken naar de wereld. Het werken met klei is een vaardigheid dat mensen al heel lang doen en overal op aarde. Water, vuur, aarde en lucht zijn oerelementen, daarin ben ik geïnteresseerd.

In 2015 werd ik verliefd op de Afrikaanse kleuren , de vriendelijkheid en cultuur, tijdens mijn reis door Kenya. Tijdens een andere reis door Ghana , in 2016 zag ik dat Afrika heel divers is. Ghana is heel kleurrijk. Hierdoor ben ik nu op zoek naar andere culturen.

Sociaal ondernemen

Met de aankoop van handgemaakte producten wil Saharawind vrouwen ondersteunen in hun inkomen en hun levensstandaard verhogen. Tevens is er aandacht voor de werkomstandigheden en geven wij een eerlijke prijs voor het gemaakte product.

Daarnaast gaan we kennis overbrengen van de Westerse wereld in het productie proces, in de vorm van adviezen en productontwikkeling.

Met de opbrengst van verkoop kunnen vrouwen hun gezin onderhouden , medische kosten dekken en hun kinderen naar school sturen.

Met de aankoop van Roselle Tea helpt U deze vrouwen.

Roselle Tea groeit in o.a. Afrika, ons doel is vrouwen te leren hibiscusplantjes te stekken, planten, oogsten. Roselle Tea wil vrouwen ondersteunen na de oorlog in Darfur zodat ze zelfstandig een inkomen kunnen verdienen en hun kinderen naar school sturen.
De gedroogde bloemen worden nadat ze zijn schoon gemaakt naar Nederland verzonden en verkocht.