0485 513011 / 06 24392267 info@saharawind.nl
Hibiscus plant

De mogelijkheden van de Hibiscus plant

De kracht en pracht van Hibiscus

Hibiscus, ook wel bekend als Roselle groeit in o.a. Afrika, ons doel is vrouwen te leren hibiscusplantjes te stekken, planten, oogsten. Roselle Tea wil vrouwen ondersteunen na de oorlog in Darfur zodat ze zelfstandig een inkomen kunnen verdienen en hun kinderen naar school sturen. De gedroogde bloemen worden nadat ze zijn schoon gemaakt naar Nederland verzonden en verkocht. Met de aankoop van Roselle Tea helpt U deze vrouwen.

Hibiscus is een eenjarige struikachtige plant die veel voorkomt in tropische gebieden. Na het uitvallen van de bloemen zwellen de rode kelken op klaar om geoogst te worden. Dit gebeurt met de hand, waarna de hibiscusbloesem gedroogd wordt en verwerkt tot kruidenthee. De bladeren van de hibiscus plant worden niet verwerkt tot thee. Toch gaan deze niet verloren en worden hier vezels van gemaakt, zeep, kleurstof poeder om te verven of het kan dienen als veevoer. Thee is niet de enige drank waar hibiscus voor gebruikt wordt. Zo zijn er ook andere koude dranken, alcoholische dranken en zoetwaren waarin hibiscus een populaire toevoeging is. In Afrika worden verse hibiscus bladeren gekookt en gebruikt als een bijgerecht met geplette pinda’s. De jonge bladeren kunnen rauw gegeten worden of verwerkt in een salade.

Hibiscus is een heerlijke thee om te drinken. Het is vergelijkbaar met cranberry en heeft een zoete en zure smaak. De kwaliteit van hibiscus thee wordt bepaald door de smaak en kleur. Een zure fruitachtige smaak en een dieprode kleur is kenmerkend voor een hoge kwaliteit hibiscus thee. Hibiscus thee wordt als een medicinale thee gezien. Net als de meeste andere kruidenthee is hibiscus thee calorie arm en cafeïne vrij. De gezondheidseffecten van hibiscus thee zijn onder andere hulp bij een te hoge bloeddruk, problemen in de spijsvertering en een hoog cholesterolniveau. Het helpt tegen leverproblemen en verlaagt de kans op kanker. Hibiscus thee is rijk aan vitamine C, mineralen en andere antioxidanten. Een dagelijkse kop hibiscus thee is ideaal om het lichaam gezond en fit te houden.

Hibiscus thee moet worden gezet op 100 graden. Op een lagere temperatuur krijgt de thee niet de dieprode kleur en ook zal de smaak tegenvallen. Laat de hibiscus thee 6 tot 8 minuten trekken. Een heldere dieprode oplossing met paarse tinten is waar we op uit zijn. Je ruikt een licht cranberry aroma. De smaak is evenwichtig, niet overdreven zuur of bitter. Er mogen geen geuren van andere specerijen of kruiden in voorkomen.

Om hibiscus thee zoeter te maken is het mogelijk om suiker of honing toe te voegen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kan kaneel, gember of kruidnagel gemixt worden met hibiscus.

Kortom de Hibiscus plant is een veelzijdige plant die voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. En op deze site worden veel producten verkocht die van deze plant gemaakt zijn, natuurlijk door Afrikaanse vrouwen.

Met de aankoop van Roselle Tea helpt U deze vrouwen.

Roselle Tea groeit in o.a. Afrika, ons doel is vrouwen te leren hibiscusplantjes te stekken, planten, oogsten. Roselle Tea wil vrouwen ondersteunen na de oorlog in Darfur zodat ze zelfstandig een inkomen kunnen verdienen en hun kinderen naar school sturen.
De gedroogde bloemen worden nadat ze zijn schoon gemaakt naar Nederland verzonden en verkocht.